Blogi

Lööpin syyskokous tulee taas!

Tervetuloa Lööppi ry:n sääntömääräiseen syyskokoukseen 27.11.!
Syyskokous järjestetään tänä vuonna Seminaarinmäen Historica-rakennuksessa salissa H306.

Syyskokouksella on kaksi tärkeää tehtävää. Ensin on päätettävä Lööpin toimintasuunnitelmasta kalenterivuodelle 2020. Tämän jälkeen valitaan rakkaalle ainejärjestöllemme hallitus, joka tätä toimintasuunnitelmaa alkaa toimeenpanemaan.

Hallitukseen on ilmoittautunut mukavasti vapaaehtoisia, mutta lisää tarvitaan yhä. Hakuohjeet hallitukseen löytyvät sähköpostista otsikolla ”MUISTUTUS! Hae Lööpin hallitukseen”.

Alta löydät myös kokouksen asialistan. Toimintasuunnitelman ja hallitusvalintojen lisäksi kokouksessa tutustutaan Lööpin uuteen yhdenvertaisuussuunnitelmaan ja tehdään katsaus jäsenkyselyn tuloksiin. Kysely on yhä avoinna ja löytyy niin ikään sähköpostista otsikolla ”Lööppi ry:n jäsenkysely”.

Syyskokous on yhdessä kevätkokouksen kanssa Lööppi ry:n ylin päättävä elin. Kannattaa siis saapua paikalle! Mikäli mieleesi tulee lisättävää, ota yhteyttä Henri Häkkiseen. Sen voit tehdä puhelimella numeroon 0504053975 tai sähköpostilla osoitteeseen heoshakk@student.jyu.fi.

Kokouskutsu ja asialista löytyvät myös sähköpostista ja Lööpin verkkosivuilta looppi.org.

ASIALISTA

Lööppi ry:n syyskokous 27.11.2019 klo 17.00

Historica H306

1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen järjestäytyminen
3. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta
5. Esityslistan hyväksyminen
6. Toimintasuunnitelman ja budjetin hyväksyminen
7. Päätetään varsinaisilta ja kannattajajäseniltä perittävän jäsenmaksun suuruudesta
8. Valitaan yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
9. Valitaan kaksi toiminnantarkastaja
10. Yhdenvertaisuussuunnitelman esittely
11. Ilmapiiriterveiset ja kopo-terveiset
12. Muut esille tulevat asia
13. Kokouksen päättäminen

Fuksisyksy 2019

Lööpin syksy alkoi fuksien saapuessa syyskuun ensimmäisenä maanantaina perinteisesti Ylä-Ruthille. Pientä jännitystä oli ilmassa, vaikka osa fukseista olikin tavannut toisensa jo edellisellä viikolla. Camilla Karttusen mielestä ensimmäinen päivä on ollut mieleenpainuvin.
— Tuolla me istuttiin, hän sanoo katsoen haikeasti kohti Ylä-Ruthin kabinettia.

Tunnelmallista. Lööpin tämän vuoden tutorit Sandra ja Netta olivat kesän aikana keksineet ensimmäiselle viikolle vaikka mitä tekemistä ja olivat täpinöissään uusien fuksien saapuessa. Ensimmäiset päivät olivat täynnä infoja ja tutustumista. Kaikki olivat tyytyväisiä, ettei tutustumisleikkejä leikitty, vaan tutustumisen annettiin edetä omalla painollaan.

Ensimmäisen viikon jälkeen fukseille oli esitelty Seminaarinmäen kampusalue ja Jyväskylän tärkeimmät menomestat. Ensimmäisenä iltana istuttiin iltaa Teerenpelissä, tiistaina mentiin katsomaan Semmareiden upeaa konserttia Lounaispuistoon, keskiviikkona todistimme jälleen, että mölkky on paska peli, mutta samana päivänä ölkkymölkystä tuli hitti. Torstaina pelattiin Bingoa Ylä-Ruthilla ja bailattiin poikkareilla. Tutorit saivat viikon mittaan kuulla kuinka infoähky ja monet tapahtumat olivat väsyttäneet fuksit, joten perjantaina vain levättiin. Ensimmäinen viikko oli menestys ja reippaimmat fuksit päätyivät Timeen jopa kolme kertaa ensimmäisen viikon aikana.

Toisiinsa tutustumisen lisäksi fuksit kohtasivat Parkun fukseja, vaihto-opiskelijoita ja satunnaisia vanhempia lööppiläisiä, jotka olivat kesätöiden loputtua ehtineet jo Jyväskylään. Ensimmäisen viikon lauantaina pelattiin parkulaisten kanssa hyvässä hengessä pihapelejä kilpailuvietin pilaamatta tunnelmaa. Sunnuntai meni leppoisasti Kortepohja-brunssilla vaihtareiden kanssa. Lööpissä on tänä vuonna vaihtareita Espanjasta, Latviasta ja Yhdysvalloista. Brunssilla oli tarjolla muun muassa vegepitsaa, donitseja, mokkapaloja ja perunasalaattia. Hyvää oli.

Vanhempiin lööppiläisiin, jotka saapuivat Jyväskylään vasta ensimmäisen viikon jälkeen, tutustuttiin Mörköoopperassa myöhemmin syyskuussa. Haastattelemamme fuksilähteen mukaan lööpistä piirtyi Mörköoopperassa sydämellinen, vastaanottavainen ja tiivis kuva, vaikka kaikki vitsit eivät fukseille auenneetkaan. Mörköoopperassa jaettiin myös syysjorno, johon tutorit oli ikuistettu upeaan julisteeseen. Kiitos Jorno! <3 Fuksit ovat tykästyneet Jyväskylään. Emma Parviaisen ja Anni Jolkkosen mielestä Jyväskylässä on ihana yhteishenki kaikkien opiskelijoiden välillä. Santeri Materon mielestä on ihanaa, että Jyväskylässä kampukset ovat lähekkäin. Emma oletti, että yliopistossa olisi enemmän luentoja ja Santeri on taas yllättynyt tehtävien todella suuresta määrästä. Fuksilähteidemme mielestä tapahtumia on tosi paljon ja varsinkin arkipäivinä. Heidän mielestään on myös mukavaa, että koko ajan ei ole pelkää ryypiskelyä. Camillan lempparijuttu on, että uudet fuksikaverit inspiroivat omalla olemuksellaan. Fuksit selvisivät ansiokkaasti Köyhälammen rastista. Yksikään ei hukkunut.

Fuksiaiset järjestettiin tänä vuonna Muumi-teemalla. Muumitalon asukkaat kamppailivat urheasti Parkun sirkuspellejä vastaan perinteisissä fuksiaisolympialaisissa. Journalisti on tänäkin vuonna moraalinen voittaja! Suuren tuhotulvan ajamana muumit kiersivät fuksiaisrasteilla, joista mieleenpainuvin oli Köyhälammen pelastusoperaatio. Fuksiaisissa päästiin myös kuulemaan fuksien salaisuuksia, niin häpeällisiä, joita ei edes omalle äidille voi kertoa, mutta jotka Lööppi on kuitenkin valmis kuulemaan. Tämän vuoden fuksiaispysti meni Houreisille hosuleille. Fuksiaisjatkot järjestettiin Londonissa ja taas kerran Lööppi voitti jatkot.

Fuksisyksy huipentui fuksisitseihin. Niitä edelsi malingerfäärinen julkistustilaisuus, jota myös Journalistiliitto seurasi Instagram-liven kautta. Mitään samanlaista tapahtumaa ei ole Lööpin historiassa aikaisemmin nähty. Sitsiteemoja sai ehdottaa toastmastereille Antti Kurralle ja Jari Valteelle, joista lopulta 32 teemaa selvisi Suureen sitsiteemataisteluiltaan. Näistä lopulta Maailmansota ja Pikku Kakkonen -sitsit valikoitui voittajaksi. Fukseille ei annettu sitseillä armoa ja osa heistä sai heti kokea rangaistuksien kovan käden. Monien fuksien mielestä juuri fuksisitsit on ollut kivoin tapahtuma tähän asti.

”Sanokaa Löö!” Fukseilla on tärkein hallussa.

KiVi-futis järjestettiin tänä vuonna koleissa olosuhteissa Vehkalammen kentällä. Jopa neljä fuksia kantoi ylpeänä keltaista Seiska-paitaa päällään, kun Lööppi taisteli tiensä jälleen moraaliseksi voittajaksi. Myös elokuvia on katsottu, kolmiolle osallistuttu ja approilla juhlittu. Kaiken kaikkiaan syksy on siis ollut täynnä kaikenlaisia kivoja tapahtumia. Netta ja Sandra kiittävät fukseja mahtavasta syksystä. Toivottavasti fukseilla on ollut myös kivaa<3 Tutorit Sandra ja Netta

Throwback day: Lööpin vappu 2019

Uudet lööppiläiset ovat päässeet pikkuhiljaa integroitumaan osaksi Lööppiä ja tutustuneet opiskelijaelämään. Syksy on tunnetusti opiskelijamenojen kulta-aikaa, mutta vielä syksyisiä pippaloitakin vauhdikkaammaksi meno yltyy usein vappuna.

Vappu ei tunnetusti lopu, joten miksipä emme voisi hypätä hetkeksi vapputunnelmiin myös harmaana, lokakuisena päivänä. Viimekin vappuna Lööppi järjesti monipuolista ohjelmaa, jotta jokaiselle löytyisi mielusaa tekmistä. Tässäpä siis hieman nostalgista muistelua viime vapusta:

Lööpin vappu alkoi viime keväänä tiistaina 24.4. Vapun tunnelmaan virittäydyttiin maistelemalla siidereitä viestijöiden kanssa. Samana päivänä radiotaajuuksille pärähti myös perinteinen Vappuradio, joka tarjosi kuulijoille tälläkin kertaa huikean monipuolista radiosisältöä läpi vappuviikon.

Fukseille tiedoksi, että Vappuradiossa lööppiläiset ja vappuradion muiden yhteistyöainejärjestöjen opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat ihkaoikeita radio-ohjelmia.

Todenteolla kevään vappukarkelot saatiin käyntiin keskiviikkona, kun Lööppi kokoontui Tilialle sitsaamaan.
Sitsiväsymys karistettiin Keski-Suomen journalistien valokuvauskoulutuksessa torstaina, minkä jälkeen kokoonnuttiin rennoissa merkeissä pelailemaan lautapelejä Passioniin.

Perjantaina vuorossa oli perinteinen Kortepohjan kämppäappro. Tapahtuma keräsi perinteiseen tapaan valtavan osanottajajoukon.
Approiltana kierrettiin yhteensä neljä asuntoa, joissa kaikissa oli menoa, meininkiä ja useimmissa myös sipsiä.
Illan aikana koettiin muun muassa juhlalliset alkumaljat Tuulin asunnossa, DDR:n kotoisaa tunnelmaa Viljan ja Sandran luona, tyhjän kämpän bileet Jaanan kotona sekä jatkot Angelan ja Oonan kimppakämpässä. Lööppiläisten villejä pirskeitä ihmeteltiin Jodelissa asti, mutta se ei onneksi hidastanut vappujuhlijoiden menoa. LÖÖ!

Approilujen jälkeen nautittiin kauniista kevätpäivästä ja perinteikkäästä tourusoudusta. Vene pysyi vesillä ja raitis ilma teki kaikille hyvää.
Tourusoudussa alkanut urheilullinen meininki jatkui sunnuntaina, kun lööppiläiset kokoontuivat pelaamaan pesäpalloa kampuksen kentälle. Varsinaista peliä ei tällä kertaa pistetty pystyyn, mutta lyönti-, heitto- ja koppitaitoja harjoiteltiin ahkerasti pitkälle iltaan.

Maanantaina aloitettiin valmistautuminen vappuviikon huipentumaan. Lööppiläiset keräntyivät leipomaan piknikille syötävää ja ompelemaan haalarimerkkejä.

Pääpäiväksikin kutsuttu vappuaatto valkeni poikkeuksellisen aurinkoisena. Pari lööppijoukkuetta lähti heti aamusta taistelemaan poikkitieteellisen Amazing Race Jyväskylä -kaupunkisuunnistuksen voitosta. Yksi joukkue eksyi Vaajakoskelle, mutta saapui lopulta moraalisena voittajana maaliviivalle!

Aattoillan lähestyessä lööppiläiset kokoontuivat kirkkopuistoon seuraamaan perinteistä Minna Canthin lakitusta. Lakin Minnan päähän painoi Lööpin oma Topias Peltonen. Tästä jatkettiin illanviettoon Opinkiven saunalle. Ohjelmaan kuului ruokaa, juomaa, seurustelua ja saunomista. Viime vuonna alkunsa saanut Paskalapio-palkinto jaettiin jälleen. Myös Jornon vappunumero näki päivänvalon. Illan vaihtuessa yöksi osa juhlaväestä hiipi käväisemään Lounaispuistossa järjestettyihin lavatansseihin. Juhlinta saunalla hiljeni vasta, kun aamuaurinko oli kerennyt kiivetä jo korkealle taivaanrannan ylle.

Tänä vuonna vappupäivän piknikille päästiin auringonsäteiden saattelemana. Harju oli tuttuun tapaan pullollaan opiskelijoita piknikeväineen. Sade yllätti kyllä päivän mittaan, mutta ei muistella sitä.
Mainittakoon myös, että jos jonkun pikniköijän kasvoilla häivähti auringonpaisteessa sädehdintää, se oli teeskenneltyä. Kaikilla oli krapula tai ainakin univelkaa. Kaikille oli myös pullaa. Pulla oli hyvää. Se oli vegaanista. Pullia ei tosin ollut sivelty päältä voilla. (<- Kehitysehdotus ensi vuoteen.) Lisäksi piknikillä nautittiin lööppiläisten leipomaa pizzaa. Pizzakin oli hyvää. Vappuviikon ensimmäisen kehnomman säätilan myötä moni suuntasi Harjulta kulttuuriravintola Ylä-Ruthin lämpöön. Siellä oli kivaa. Henri, Simo, Onni ja Oskari soittivat kitaraa ja opiskelijatoverit lauloivat kauniisti mukana. Myös paikalla ollut muu väestö nautti tunnelmasta silmin nähden. Intouduttiinpa laulamaan myös työväen lauluja koko ravintolan voimin. Kitararallin viime metreillä joku kuiskasi vibes. Kuiskaus kasvoi lopulta huudoksi. Vappu ei loppunut muutaman lööppiläisen osalta tänäkään vuonna, vaan jatkui karaokeravintolassa yön pikkutunneille. Sellainen vappu se! Ihania muistoja, kiitos kaikille osallisille! Nyt onkin jo korkea aika alkaa valmistautua henkisesti seuraavaan vappuun. Vitsi vitsi, juhlitaan se joulu alta ensin. Eikun siis kynttilät palamaan ja glögit kattilaan.

Teksti: Lööpin hallitus