Tarina Lööpin loppukeväästä 2017

Lööpin loppukevättä vietettiin naamioituneena, ulkomailla, soutaen ja ihan vain ylioppilaslakki päässä Harjulla.

Lööppi on loppukeväästä painellut sellaista haipakkaa tapahtumasta toiseen, että nettisivujen päivittäminen on jäänyt vähän jalkoihin. Mutta ei hätää, tässäpä kattava raportti lukukauden lopun tapahtumista! Mukavaa kesää kaikille, ja tässäpä myös maistiaisia lööppiläiselämästä tuleville fukseillemme. Tsemppiä teille pääsykokeisiin!

Eksku Prahassa 9.-13.4.
Lööppi jatkoi vuosittaista ekskuperinnettään, kun ennätysjoukko lööppiläisiä suuntasi huhtikuisen Prahan auringon alle. Loskaisesta Suomesta saavuttaessa etenkin ensimmäisenä päivänä hellinyt auringonpaiste ja lähes hellettä vastaavat lämpötilat saivat yhden jos toisenkin suupielet ylöspäin.

Ekskuilijoita oli tänä vuonna niin paljon, ettei kaikkia koskaan saatu edes yhteiskuvaan. Tässä kuitenkin jonkinlainen osa.

Retki oli journalisteille tuttuun tapaan vauhdikas. Kuten toivottiinkin, lööppiläisille oli luvassa kaljaa ja Kafkaa, unohtamatta kuitenkaan paikallisen STT:n, CTK:n, sekä paikallisten suomen kielen opiskelijoiden tapaamista. Täysin ei kommelluksitta myöskään matkasta selvitty, eräs lööppiläinen nimittäin ryöstettiin savuisen jazz-luolan uumenissa, mutta sekin päättyi onnellisesti, sillä suurin osa tavaroista löytyi myöhemmin. Tarkempi raportti Prahan ekskursiosta on luettavissa Jornosta. Lehtiä voi tilata postitse täältä.

Pubibussi 20.4.
Perinteinen Pubibussi järjestettiin jo kymmenettä kertaa Tosineen ja Lööpin yhteisenä tapahtumana. Sää oli kuin hämmentynyt morsian, kylmä ja märkä. Tällä kertaa reissu aloitettiin suuntaamalla Huhtakeskuksen pahamaineisille kulmille Vemmelsäären pubiin. Lööppiläisten huomio kiinnittyi ainakin siihen, että paikka näytti kiinalaiselta ravintolalta. Mielenkiintoista oli myös 10 metrin päässä sijaitseva leipäjono, jonka aukioloajat vaikuttivat yhteensopivilta baarin aukeamisajan kanssa.

Seuraavana etappina oli Petäjäveden Kanttari. Tällä kertaa emme hajoittaneet kyseisen juottolan istuimistoa. Historian opiskelijoilta saimme myös pienen kiertoajelun Petäjäveden nähtävyydellä (se kirkko) ja etenkin sen parkkipaikalla bussin peruuttelun merkeissä. Viimeisenä saavuimme Palokan Oluttupaan. Meno oli yltynyt, mutta edellisellä pubibussikäynnillä tavattua Pekkaa ei baarista bongattu. Pubibussin jälkimainingeissa ehdimme vielä pelaamaan Ruthin bingoa ja innokkaimmat jatkoivat perinteisesti Freetimeen.

Kortepohjan kämppäappro 24.4.
Pubibussin jälkeen Lööppi otti lepiä viikonlopun verran, mutta pitkäksi aikaa ei jääty makoilemaan. Seuraavana maanantaina alkoi nimittäin vappuviikko! Tänä vuonna Lööppi pani juhlinnan käyntiin railakkaasti Kortepohjan kämppäapprolla. Neljä eri opiskelija-asuntoa keräsi lähes 30 nurkkien nuuskijaa puoleensa. Taustalla soi tietenkin Vappuradio JKL, joka starttasi aiemmin päivällä. Vappuradion yhteenvedosta on muuten tulossa päivitys myöhemmin Lööpin nettisivuille, joten pysykäähän senkin osalta kuulolla!

Lööppi & the Leavings esitti Euroviisuissa Björkin ja Thom Yorken herkän I’ve seen it all.

Euroviisut 25.4.
Lööppi & the Leavings -yhtye osallistui mustana hevosena ja randomina ulkopuolisena eli Australiana kieltenlukijoiden perinteisiin Euroviisuihin vappuviikon tiistaina. Yhtye valitsi kappaleekseen musikaali-teemaiseen spektaakkeliin Björkin ja Thom Yorken herkän I’ve seen it all. Kokoonpanoon kuuluivat laulajat Irina ja Riku, kitaristi Elias, rumpali Tatu, klarinetisti Laura Ka sekä sellisti Pinja. Kehnohkosti järjestettyjä soundcheckejä odotettiin noin kaksi tuntia, ja kun Lööpin pelimannit kutsuttiin viimein lavalle, cajonisti Tatu Kuukkanen ilmoitti lähtevänsä kuselle. Hienosti taas.

Itse esiintyminen meni hyvin, mutta lööppiläiset erottuivat taas raskasmielisellä ja melankolisella valinnallaan muiden kieltenlukijoiden pirskahtelevista playback-esityksistä. Noh, annetaan kuitenkin kunniaa voittaneelle Magna Cartalle, jonka livebändi veti vedon musikaalien kuningasklassikosta Famesta. Lööppi jäi viisuissa neljänneksi.

Lööpin sitsien historiassa taidettiin nähdä kaikkiean aikojen sakalaisin joukko vappuviikolla.

Wild West of Moomin of Finland in Space -kaverisitsit 27.4.
Lööppi jatkoi vapun viettoa torstaina kaverisitsien merkeissä. Jo etukäteen kauhun ja riemun sekaisia tunteita herättänyt teema, “Wild West Moomin of Finland in Space”, oli saanut lööppiläiset ja muutamat paikalle eksyneet ystävät sonnustautumaan mitä mielikuvituksellisimpiin asukokonaisuuksiin.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei puuttunut, kun toastmasterit Lady Gayga ja Gay with no name johdattivat nahkahomomuumilauman läpi avaruuden ja villin lännen taianomaisten seikkailujen.

Meno äityi illan edetessä teeman ja nousevan humalatilan yhteisvaikutuksella melko härskiksi ja sekavaksi. Saatiinpa sitseille jopa hiukan kansainvälistä vivahdetta, kun juhlahumuun liittyi erään lööppiläisen paikalle tuoma australialaisvahvistus. Sitsien jälkipuoliskolla saatiin paljon näytteitä ainejärjestömme sujuvista englannin kielen taidoista. Kaikesta sekoilusta ja häröilystä huolimatta vapun kaverisitsit otettiin jäsenistön keskuudessa vastaan ilolla ja iltaa kehuttiin vuolaasti.

Lautapelipäivä 28.4.
Sitsien jälkeen oli Lööpin hallitus suunnitellut vähän rauhallisen tapahtumapäivän. Puolenpäivän jälkeen lööppiläiset kerääntyivät rakkaalle kulttuuriravintola Ylä-Ruthille pelaileemaan erinäisiä lauta- ja videopelejä. Lukuisien NHL-, FIFA- ja Crash Team Racing -vääntöjen, pomminpurkupelien ja Carcassone-ottelujen parissa orastavaa krapulaa oli vallan mukavaa korjailla Lööppi-perheen parissa.

Tourusoutu ja -appro 29.4.
Kevyemmän välipäivän jälkeen lööppiläiset palasivat tositoimiin, kun vuorossa oli Tourujoen sorsien eli viestijöiden perinteinen Tourusoutu ja sitä seurannut Tourulan appro. Jälleen kerran Lööppi lähti Tourujoen myrskyjen silmään tavoittelemaan sillalta roikkuvaa Jallu-pulloa, tällä kertaa kahden joukkueen voimin. Kuinka ollakaan, oli pj-Peltonen tänäkin vuonna mukana laatimassa tuomarifarssia, minkä vuoksi Lööpin paras joukkue sijoittui vasta kolmanneksi.

Iltaa lähdettiin jatkamaan Tourulan ja alakaupungin kuppiloihin keräten leimoja appropassiin. Vaikka vappuviikko olikin jo pitkällä, jaksoivat tytöt ja pojat heilua vielä Freetimen tassilattialla aamuyön tunteihin asti. Toiset ehkä turhankin kauan, sillä aamulla piti taas ottaa Vappuradion studiota haltuun.

Lööpin paras joukkue Tourusoudussa sijoittui kolmanneksi. Tuomarifarssi!

Vappuaaton sauna 30.4.
Lööpin vappu huipentui Schildtin lukion Viitaniemen toimipisteen tiloissa vietettyyn saunailtaan. Tunnelma kostautui paikoitellen riehakkaaksikin, eikä hupaisilta kommelluksiltakaan vältytty. Jyri “Mies” Salosen akilleen kantapää oli telottu ja Kuukkanen hävitti sukkansa.

Vapun juhliminen ottaa välillä koville, mutta onneksi Lööpistä löytyy useampi turkulaiskainalo, jossa ottaa välillä hieman lepiä.

Miesten saunassa juhlaväki pääsi todistamaan pj-Peltosen tällä kertaa englanniksi esittämää ja suuren suosion omaavaa suohomovitsiä. Saunassa nähtyyn myös Teemu Kuusiovensuukysely ylioppilaslakki päässään ja myöhemmin loppuillasta miehen huhutaan olleen jonkinlaisilla hämärillä pilleriostoksilla Ylä-Ruthilla. Yläkaupungin kaljakeitaalta hurjimmat vappufantit päätyivät lopulta Ilokiven huumekatkuiseen maailmanlopun piriliiteriin.

Vappupäivän piknik ja grillibileet 1.5.
Vappupäivää Lööppi vietti Harjulla perinteisin menoin piknikillä. Lauantaina oli vajaat kymmenen urheaa lööppiläistä valmistelleet Laura “voin mä hoitaa” Kankaan johdolla vegaanista evästä koko poppoolle. Eväinä oli perunasalaattia, porkkalaruisnappeja ja miniomena- ja suklaapiirakoita.

JYYn teltalla tamperelainen puuharockmies Risto viihdytti haalarihelmaisia juhlijoita ilosävelmillään. Lööppi otti tuttuun tyyliin haltuun Harjun himotuimmat tontit Norssin kulmilla, aivan rinteen alaosastossa. Tunnelma vappupäivänä oli kaunis ja jollain tavalla jopa pysäyttävän lämmin. Sää oli kääntynyt, kuin ihmeen kaupalla, lämpöiseksi ja aurinko suorastaan porotti vasten vappunattoorien kasvoja.

Pojat etsivät oikeaa suuntaa vappupäivän juhlinnalle Harjulla.

Vappupäivä Harjulla huipentui Lööpin kulttuuriväen voimaäänin kailottamaan “Vaajakosken Pelikaanit nousee kakkosdivariin” -yhteisveisaukseen, joka käänsikin katseita laajalti pitkin rinnettä, ja havahdutti muita ainejärjestöjä ryhdistäytymään juhlatoiminnassaan.

Illan viileyden tullessa orkesteri siirtyi Mattilanpellon legendaariseen bileluolaan: Lööpin alkuperäiseen kommuuniin. Makkarat tirisivät grillin kuumassa uumassa ja viini virtasi kuin Kemijoki parhaina vuosinaan. Toki myös sauna lämpesi.
Ilta huipentui käsittämättömän nautinnolliseen, jo aikaisemmin keväällä alkaneeseen Hopeanuoli -maratoniin. Lopulta Hopeanuolen sirkkeliliike teki tehtävänsä, ja rauha palasi Futago-solaan Akakabuto-karhun terrorisoinnin loputtua. Kiitokset Onni “PaSKA/SSS” Nöömille näistä kevään lukuisista Lööpin kulttuuri-iltamista, joita varmasti saadaan runsaasti kenties eri teemalla taas syksylle.

Kotaniemen mökkeily 5.-7.5.
Lööpin kevät päättyi tapahtumien osalta mökkiviikonloppuun. Tähän suureen kylpemisjuhlaan uskaltautui vappulikainen tusina lööppiläisiä. Saunomisen ja kyrsän käristelyn lisäksi ohjelmaan kuului suuri yöllinen meriseikkailu, jonka aikana ammuttiin uruk-hai -örkkien armeija vastarannalta.

Koko viikonlopun mökkikarpaasit yhteiskuvassa.

Seuraavan päivän suuresta kalastusretkestä muodostui suuri kalastusfarssi, koska madot eivät suostuneet yhteistyöhön. Niklas ja Jyri suuntasivat kuitenkin rohkeasti vesille Päijänteen tyrskyjä uhmaten vain Wilhelmin Leppäsavu syöttinään. Ei napostellut. 30-40 kuhaa jäivät odottamaan veljiä seuraavaan kertaan. Sama dynaaminen kaksikko kunnostautui kuitenkin lintuhavaintojen tekemisessä. Kuikan, koskelon ja mustarastaan lisäksi noteerattiin ainakin yksi munahaukka (pienikokoinen yksilö), sekä kolmannen silmän lentolisko.

Viimeinen ilta mökillä huipentui suureen laulujuhlaan, jota Elias ja Eevi ansiokkaasti kitaralla säestivät. Nuotin vieressä oli hyvin tilaa ja tulkinnat nousivat haikeisiin sfääreihin, koska edessä häämötti arkinen aherrus lyhyessä, mutta vähälumisessa Suomen suvessa. Olé!

Syksyä kohti
Lööpillä on jälleen paljon suunnitelmia syksyä kohden. Fuksiaisten, Mörköoopperan ja muiden perinteisten tapahtumien lisäksi mielessä on totta kai syksylle siirretyt journalistiikan oppiaineen ja Lööpin 30-vuotisjuhlat, jotka järjestetään lauantaina 30. syyskuuta Agoralla yliopiston tiloissa.

Pysykäähän kuulolla, ja vielä kerran kaikille tsemppiä kesätöihin!

Syksyllä on sitten isot bileet. Kalenteri jo esiin!