Yhdet häät ja kunnon ryyppäjäiset – tarina laitoshääsitseistä

Valtaosa laitoshääsitseillä nähdystä Lööppiperheestä selvitti tiensä yhteiskuvaan.

Viestintätieteiden laitoksen ja Kielitieteiden laitoksen yhdistymistä Kieli- ja Viestintätieteiden laitokseksi, tuttavallisemmin KiVi:ksi, juhlistettiin historiallisilla laitoshääsitseillä 22.02.2017. Kuten laitosten yhdistyminen, myös hääjuhlat aiheuttivat etukäteen runsaasti huolta, hikoilua ja pelkotiloja. Sekavien vaiheiden päätteeksi tämä susipari saatiin kuitenkin uitettua onnellisesti rakkauden satamaan.

Hermojaan erilaisilla virvokkeilla jo varhaisesta iltapäivästä lähtien rauhoitelleet juhlijat saapuivat hyvissä ajoin häävastaanotolle Club Escapeen. Kuhiseva hääväki pääsi lyhyen odottelun jälkeen etsimään istumapaikkojaan. Vieraiden joukosta löytyi muun muassa muutama hääkakku, useita humaltuneita sukulaisia ja yksi hääauto. Jopa kansantaiteilija Juice Leskinen kunnioitti tilaisuutta läsnäolollaan.

Pastori Häkkinen vihki laitokset juhlallisin menoin, ja useampi silmäkulma kostui liikutuksesta onnellisen pariskunnan saadessa toisensa. Nopeasti kävi kuitenkin selväksi, että liitto tulisi olemaan myrskyisä ja KiVinen. Pariskunta aloitti riitelyn jo viiden minuutin aviossa elon jälkeen, ja vieraiden joukossa levisi vauhdilla huhuja siitä, että herra KiVi olisi tossun alla.

Hääjuhlaa tämä ei kuitenkaan haitannut, pikemminkin päinvastoin. Lisää tunteikkaita puheenvuoroja oli luvassa, kun bestman ja kaaso pääsivät ääneen, minkä jälkeen oli vuorossa ensimmäinen tauko. Tämä tulikin tarpeeseen, sillä alkoholin voimalla käynyt hääauto oli jo pitemmän aikaa kulkenut sammumisen partaalla. Vieraiden junioriosastoon kuulunut Lööpin puheenjohtaja Topias 7-v. taas sai nuhteita jäätyään kiinni tupakan poltosta.

Pian tauon päätyttyä oli häävalssin vuoro. Tanssin pyörteisiin villiintyivät myös Topias 7-v. sekä viiksekäs vanhapoika Nestori Miikkulainen norppineen. Kaikessa tohinassa Topiaksen äidin ostaman kauluspaidan napit sinkoilivat pitkin tanssilattiaa ja norppa joutui hämmentävien lähentely-yritysten kohteeksi. Tämä sai luonnollisesti sekä eläin- että lastensuojelun edustajat varpailleen.

Juhliminen jatkui juuri yhdistyneen laitossuvun välillä suhteellisen sopuisasti, kunnes ennen viimeistä taukoa koettiin järkyttävä yllätys. Aseistautuneet rosvot suorittivat perinteisen morsiamenryöstön aivan vieraiden silmien alla. Morsian saatiin kuitenkin pian takaisin paatuneiden rikollisten sydämet sulattaneen runonlausuntaesityksen avulla. Lausuntaa johti tilanteeseen hämmästyttävän tyynesti suhtautunut herra KiVi.

Kun puheet oli puhuttu ja morsian palautettu, oli bakkanaalien aika riistäytyä kaikkien osalta lapasista. Kaksi laitosta, joiden yhteensopivuutta oli vielä jokin aika sitten sukulaisten joukossa mutisten murehdittu, sulautuivat yhteen saumattomaksi, kauniiksi kokonaisuudeksi. Celine Dionin My Heart Will Go Onin sävelten raikuessa yhteislaulun siivittämänä ilmoille jokaiselle oli pienen, kiitävän hetken selvää, miksi tähän liittoon oli ryhdytty. Kuten taiteilija Leskinen asian myöhemmin yöllä tiivisti:

”Tahdon uskoa rakkauteen. Rakkaus pelastaa tämän maailman.”

Viiltävän tarkat huomiot illasta teki Lööppi-aktiivi Niklas Pelkonen.